Zen Shiatsu

Een zen moment van totale ontspanning brengt ons weer in balans

Wat kan ik verwachten van een zen shiatsu behandeling?

Aan het begin van elke behandeling zal er een kort gesprek zijn, waarna tong-, buik(hara)- en polsdiagnose volgen. Tijdens de eerste behandeling zal er een intake gesprek plaatsvinden over de klacht en de algehele gezondheid. Het intake gesprek kan ook via skype of zoom. Hoe lang dit gesprek duurt hangt af van jouw verhaal. Ik vind het belangrijk dat er alle ruimte is om je verhaal te vertellen. De eerste afspraak duurt circa 1,5 uur.

Vervolg behandelingen duren circa 60 minuten. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, hangt af van de aard en de ernst van je aandoening.

Een shiatsu behandeling is met de kleding aan. Het is fijn als je comfortabele kleding aandoet. Denk bijvoorbeeld aan een joggingbroek of een legging. En het liefst een lange mouw. Je mag vervolgens op de futon (behandelmat) plaatsnemen en de behandeling kan beginnen. Er wordt gewerkt met palm- en duimdruk en ook met de onderarmen, voeten en knie. Ik gebruik een milde vorm van acupressuur, de Jin-shin do. Aangevuld met rotaties, manipulaties en strekkingen. Ook ademhalings en healing methoden vanuit de tao-healing integreer ik in mijn behandelingen.
Na elke behandeling is er ruimte om na te praten en vragen te stellen.
Aan de hand van jou hulpvraag maken we samen een behandeltraject.

Kennismakings-aanbod

Benieuwd naar een shiatsu behandeling? Maar twijfel je of het iets voor je kan betekenen?

Ter kennismaking is een kortere behandeling van ongeveer 30 minuten ook mogelijk. Deze zijn voor een gereduceerd tarief.

Corona maatregelen

Voor afspraken in de praktijk gelden de corona maatregelen, lees deze zorgvuldig door: corona maatregelen

Shiatsu behandeling op de praktijk

Behandelingen alleen op afspraak. Consult tijden zijn altijd inclusief binnenkomst, eventueel een korte anamnese, diagnose en afronding. Behandelingen kunnen tot 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd. Na deze termijn zullen de kosten in rekening worden gebracht.

Op maandag, woensdag en donderdag is een afspraak mogelijk op mijn praktijkruimte in Nijmegen.

De praktijk is geopend van 9.30u – 17.30u.

Shiatsu behandeling op locatie, aan huis of de werkplek

Op dinsdag, vrijdag, zaterdag/zondag is een afspraak mogelijk op locatie. De tijden en datum graag in overleg.

Ik kom dan naar je toe met de mat/futon. De eerste afspraak is altijd inclusief een intake gesprek en zal circa 1,5 uur duren

Reiskosten en parkeerkosten zijn inbegrepen in het uurtarief, tenzij de locatie buiten een straal van 20 kilometer buiten Nijmegen is.

Betaling

Betalingen kunnen contant worden voldaan of via Tikkie / direct overboeken. Bij meerdere behandelingen en een traject is betaling achteraf via factuur ook mogelijk. De factuur wordt altijd gestuurd, eventueel te gebruiken voor de zorgverzekeraar.

Vergoeding zorgverzekeraar

Ik ben aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Hierdoor worden behandelingen (deels) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Als je wilt weten welk deel van de factuur je kunt declareren, raadpleeg dan het vergoedingenoverzicht op de website van Shiatsu Vereniging Nederland.

Klachtenprocedure

Een klacht hoef je niet voor je houden. Mocht je een klacht hebben, dan is het fijn als je dit met mij bespreekt. Voor meer informatie verwijs ik je door naar de algemene voorwaarden en de website van: https://www.shiatsuvereniging.nl/klachtenprocedure

Voor meer informatie of wil je een afspraak maken, neem gerust contact met me op