In balans zwanger

Shiatsu bij kinderwens en zwangerschap

Bij een kinderwens, tijdens en na de zwangerschap kan ik jou met shiatsu een behandeling geven. Dit kan je energie geven, misselijkheid verminderen, rugpijn en andere klachten.

 

Zwangerschap

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd, waarin veel verandert in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed op de bloedsomloop. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen.

Shiatsu en zwangerschapsmassage kunnen een zeer belangrijke rol spelen bij directe verlichting van pijn en ongemakken tijdens de zwangerschap. De shiatsu laat de zwangerschap bewuster ervaren, waardoor signalen die het lichaam afgeeft duidelijker worden.

Voordelen van shiatsu tijdens de zwangerschap

Shiatsu kent veel voordelen:

  • Versterkt het immuunsysteem
  • je bent tijdens de zwangerschap minder vatbaar voor ziektes.
  • Verbetert de bloedcirculatie, waardoor zuurstof, voedings-en afvalstoffen sneller door het lichaam vervoerd worden.
  • Werkt kalmerend, ontstressend, pijn bestrijdend en geeft een geluksgevoel.

Zen shiatsu is een weldaad voor moeder én baby!

Tijdens de behandeling besteden we extra aandacht aan de punten die tijdens de zwangerschap worden belast. Als je specifieke wensen hebt (want elke zwangerschap is weer anders), dan pas ik graag de shiatsu behandeling aan jouw situatie aan. Ik voer de shiatsu op een zachte- en rustige manier uit om te veel stimulatie van de bloedsomloop en hormoonsysteem te voorkomen. Ook hou ik rekening met het vermijden van bepaalde drukpunten. Na de shiatsu behandeling ben je lekker ontspannen en kun je er weer helemaal tegenaan.

ademhalings technieken

Een zwangerschapsbehandeling is door de kleding heen. Ik geef zachte druk, maak lichtte strekkingen bij de armen en gebruik een fitness bal waar je heerlijk op kan hangen. Zo kan ik extra aandacht geven aan je nek, schouders en rug.

Vanuit de do-in yoga en tao healing kan ik (ademhalings) oefeningen toepassen en meegeven. Het ondersteunt je lichaam door middel van stretchen en bewegen. Daarnaast brengen de ademtechnieken ook je emotionele welzijn in balans in een periode waarin je veel wisselende emoties kunt ervaren.

Zijligging

Deze shiatsu behandeling vindt voor het grootste deel plaats in zijligging. Ik maak hierbij gebruik van een kussen om je been te ondersteunen, zodat je buik lekker vrij ligt en je optimaal van de behandeling kunt genieten.

Omdat ik de shiatsu met zorg, rustig en ontspannen uitvoer, kun je tijdens je hele zwangerschap van deze behandeling genieten. Ook als je net zwanger bent, zal ik altijd een shiatsu zwangerschapsbehandeling doen om jou en je kindje alle zorg te bieden die nodig is in dit stadium.

Last van klachten?

Heb je last van specifieke lichamelijke klachten? Geef dat dan even door, dan hou ik daar rekening mee. In geval van ziekte of verkoudheid of andere corona-klachten vraag ik je de corona huisregels te volgen en de afspraak te verplaatsen of te annuleren.

Deze massagevorm is een weldaad voor moeder en baby