Heb je moeite om te ontspannen na een stressvolle dag?

We kennen stress onder de vorm van ‘een portie gezonde stress’, dat jou dat extra duwtje in de rug geeft. Maar stress wordt een probleem als we de balans verliezen tussen onze draagkracht en draaglast.

Voel je je oververmoeid en heb je geen energie meer?

Bij langdurige stress kun je last krijgen van aanhoudende of onverklaarbare vermoeidheid, slechte eetlust,
uitputting en psychosomatische klachten zoals: spierpijn, hoofdpijn, rugpijn, maagpijn, darmstoornissen, verminderde weerstand tegen infecties, hartkloppingen. Ook kan het zijn dat je last krijgt van psychische klachten zoals; niet meer tot rust kunnen komen, opgejaagd zijn, geïrriteerd zijn, huilbuien, stemmingswisselingen, piekeren, angst, onverschilligheid, onzekerheid, minder zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld…wat kan leiden naar gedragsveranderingen zoals: slapeloosheid, lusteloos en futloos zijn, vergeetachtigheid, concentratieverlies, besluiteloosheid, minder presteren, meer fouten maken en isolerend gedrag.

Wil je meer verbinding krijgen met je lichaam en steviger in het leven staan?

Soms ben je zodanig uit balans, dat er meer voor nodig is om je evenwicht weer terug te vinden. Je ervaart dusdanig fysieke klachten of emotionele stress, dat een simpele balans oefening niet voldoende is. Je hebt er geen contact meer mee.

Laat jezelf raken door shiatsu

Waarom is aanraken zo belangrijk? Raak je iemand aan, dan heb je rechtstreeks invloed op het zenuwstelsel. Het centrale zenuwstelsel regelt de werking van alles wat er in ons lichaam gebeurt. Het is zelfregulerend en stelt ons in staat ons aan te passen aan de steeds veranderende toestand in en rondom ons.
Bekijk dienst Zen shiatsu therapie

De kunst van het aanraken

Shiatsu is een mooie manier om aan te raken en aangeraakt te worden. Het helpt mee je gezondheid te bewaren, te bevorderen en te herstellen.

Aanraking is een essentieel gegeven in ons leven. Als kind worden we regelmatig aangeraakt, wanneer we volwassen zijn gebeurt dat veel minder vaak. Steeds meer mensen in de samenleving worden vrijwel nooit aangeraakt.

Een verfijnde aanraking vindt plaats vanuit het hart, vanuit liefde, niet vanuit het hoofd en ego. De aanraking met de juiste intentie kan zeer ontspannend en voedend zijn. Je kan je overgeven, helen en bewust worden. Het centraal zenuwstelsel produceert endorfines, stofjes die pijn verzachten en ons een gevoel van welbevinden geven. Aanraking is het belangrijkste aspect van massage. Ook van shiatsu en stoelmassage. Een prachtig eenvoudig medicijn.

'Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze ware “kunst van het aanraken”. Het nodigt uit om helemaal te ontspannen en tot rust te komen.'